fredag 30. mai 2008

Bading i Vigdarvatnet

Ikke nok med at ørebetennelsen var vond i går, men i tillegg var det jo så varmt at det var helt uutholdelig! Jeg har så masse pels, så jeg prøvde å ligge i skyggen, men det hjalp ikke stort. Det var langt over 20 grader i skyggen, og ikke så mye som en antydning til et lite vindpust.
Jeg lå og prøvde å sove, men varmen gjorde det helt umulig. Det var akkurat DA Mari-Lene sa de magiske ordene: Vi drar og bader!

Fryd og lykke! Jeg glemte hele ørebetennelsen, og spratt opp, klar som et egg! Vi satt oss i bilen, og kjørte ned til Vigdarvatnet.
Det å vasse uti det kalde vannet på være det beste jeg har gjort på lenge! Det var kjempedeilig å bli avkjølt, og det ga meg energien tilbake. Etter en liten stund så var jeg i farta! Jeg løp, og hoppet og lekte. Både i vannet, og i gresset. Wooohoooo...!

Pappa viser oss hvor kaldt det var.

Mari-Lene påsto at det ikke var kaldt, meeeen...

Tøff som hun var, så sprutet hun vann på Pappa...

... og slikt gjør man ikke ustraffet!

Da hun hadde mistet følelsen var det bare til å legge på svøm. Hehe.

Pappa hadde det MINST like festlig som Mari-Lene.

Hvor ble det av hodet til pappa? Det må ha vært en hai der!!!

Den haien må ha tatt armen til Mari-Lene også. Hehe...

Siden vi hadde klølt oss ned, så hadde vi masse energi til å leke!

Jeg står i vannkanten, klar til å løpe uti.

Innimellom måtte jeg tisse litt. viktig å komme høyt opp da. Jeg klatret baklengs oppå steinen.

At familien min ER litt rar har jeg jo skjønt, men hva Mari-Lene driver på med her aner jeg virkelig ikke...

Herfra hadde jeg FULL oversikt over hva Mamma, Pappa og Mari-Lene drev på med.

Jeg er klissvåt, avkjølt, og lykkelig!

Godt å få håndkle sitt etterpå.

torsdag 29. mai 2008

Jeg er syk!

Stakkars, stakkars, stakkars meg! *Dramaqueen*
Au,au,au... Det klør så voldsomt i øret mitt! *klynk*
Det begynte i går kveld. Jeg klødde så voldsomt i øret, og da jeg klødde meg hylte jeg av smerte så vondt var det. *snufs* Mamma ble helt forskrekket, og lurte på hva som feilte meg. Hun kikket inn i øret mitt, og sa at jeg hadde ørebetennelse. Jeg HATER ørebetennelse har jeg funnet ut!
Det fortsatt å klø, og jeg hylte hver gang.
Heldigvis hadde Anja medisin hjemme hos seg, så vi kjørte dit og hentet medisin. Mamma tok noen dråper i øret mitt, og det var kjempe-ekkelt! Da måtte jeg klø litt til, og riste på hodet, men etter en liten stund så ga kløen seg.
Da sovnet jeg. Det var så deilig.

I dag kjørte Anja og Vilde oss til veterinæren. Vilde er datteren til Anja, og hun skal begynne i 2 klasse på menneskeskolen. Vilde er kjempeglad i meg, og jeg er kjempeglad i henne også!
veterinæren kikket langt inni øret mitt, og sa at jeg var veldig rød, men at det var verst ytterst. Han ga meg en hutigvirkende sprøyte på baken, og jeg HYLTE for det gjorde så vondt! *snufs*

Som om ikke det var nok skulle han stikke meg enda en gang. Det var vaksinen min som jeg måtte ha nå. Mamma sier at det er viktig, ellers kan jeg bli syk. Mamma har nok rett.
Jeg var en tur på vekta, og jeg veier 6 kg.
Da vi gikk derfra fikk vi med oss resept på øredråper, og respet på ExSpot. Det skal forhåpentligvis holde den ekle flåtten borte fra MITT blod!

Jeg satt på fanget til Vilde mens vi ventet på å komme inn.

Med Pappa på jobb!

I går, tirsdag, ble jeg og Mamma med på jobb. Pappa skulle nemlig kjøre inn på "landet" for å hente noe av bosset fra oppussingen der. Å kjøre så stor bil var spennede! Det hompet masse, så jeg satt på fanget til Mamma og fulgte med på alt som skjedde utenfor.
Mamma fortalte meg hva vi så mens vi kjørte avgårde.
-Se Prada, der er sjøen. Du må passe deg for den, for den er så stor!
-Se sauene, Prada! Du må passe deg for dem, for de er farlige. (Som om jeg ikke VET det liksom!)
-Se der går det en hest på beite, var den like fin som Stina?

Stort sett så var det mamma som fortalte MEG hva vi så fra vår plass i lastebilen. men jeg fikk også øye på noe: En syklist!
Langt borti veien var det altså en syklist i ført noe grønt og hvitt. Jeg strakk hals, og logret alt jeg kunne.
-Seee mamma!!! En syklist! Er det Thor Hushovd, Mamma? Er det? Er det? ER DET? *febrilsk logring*
Det viste seg at det ikke var Thor, men jeg var ikke heeelt på bærtur, for han hadde på seg lik sykkeldrakt som Thor. Den grønne og hvite Crédit Agricole drakten.

Vel fremme på "landet" så var det ikke helt enkelt å komme ned til hytta. Heldigvis er Pappa en dyktig sjåfør... Jeg lar bildene tale for seg.

Tut og kjør. Pappa kjører, og jeg passer på.

Det var bittelitt trangt å komme ned der med så stor bil.

Det hang telefonlinjer ganske lavt, så Pappa måtte klatre ut og fikse.

Under over alle under: Det hang en liten taubit i grein, så den brukte Pappa til å knytte fast den telefonlinja som hang så lavt.

Det var ikke akkurat noen liten haug som ventet oss.

Mens Mamma og Pappa jobbet, så gikk jeg i skyggen. Det var stekende varmt!

Her er "elva" vår. Her pleier vi egentlig å bade.
Nå var det bare så vidt det sildret der.

Og midt nede på marken sto den fine, nye campingvognen vår og skinte i solen!
Det er en Knaus Azur Royale!

På vei hjem bare måtte vi stoppe og spise is. Vi var så varme!

Utstilling i Haugesund

Sist helg var det utstilling i Haugesund, og vi var selvsagt på plass. Den helgen hadde vi i tillegg besøk av Steinar, som hadde med seg Genny, Noah, Patsy, Nomi og Pippi. Det var kjempegøy!
Etter at Onkel Stian flyttet fra oss, så er det jo ikke så mange å leke med til vanlig. Jeg storkoste meg, og det tror jeg Mamma og Steinar gjorde også.

Lørdagen hadde vi oppmøtetid kl 12.00, så da ble jeg badet på morningen. Nystelt og vakker ble jeg satt i bur i bilen. Jaja, slik er det å være utstillingshund.

Da vi kom inn i Haraldshallen der utstillingen var, så holdt vi på å svime av. Luften der inne var helt forferdelig! Det var alt for varmt, tett, innestengt, og mange klaget på vondt i hodet. Heldigvis var vi mye ute, i stedet for inne.

I ringen gikk det kjempebra, og mamma sa at jeg var den peneste av alle. Min Mamma har selvsagt rett. (Noe annet skulle tatt seg ut.)
Resultatet ble en kjempeflott kritikk! jeg fikk CK og ble 4 beste tispe. (Av totalt 9?) og premien min var selvsagt den lilla sløyfa. Og en håndkle. (Det har vi alltids bruk for.)

Da jeg var ferdig i ringen, så gikk vi ut på gresset, for Bente (nett-venninne av mamma), skulle ta bilder av meg. Bente er en utrolig dyktig hobbyfotograf, og bildene hennes her kjempefine!
Jeg gjorde så godt jeg kunne, og bildene ble ALLDELES NYDELIGE!!!
Her viser jeg et par av dem:

Fotograf: Bente Nesvåg. ( www.aquasam.net )


Da vi kom hjem etter utstillingen, fikk vi løpe og leke i hagen! Hurra! Det var så deilig å få strekke skikkelig ut igjen. Vi hundene storkoste oss virkelig! Jeg er så glad for at Mamma og Pappa har stor hage til meg!

Søndagen var det igjen tid for utstilling. Og fryd og lykke: Vi fikk plass like innenfor døren! Der var det kjempefint å stå, for vi fikk frisk luft. Innover i hallen var det helt grusomt, men på vår plass var det deilig!
Utstillingen gikk sånn passe bra. Jeg var som vanlig den vakreste, men dommeren foretrakk små, nette hunder. Siden jeg er stor og tøff, så ble jeg nr 4 av 4, og "bare" en HP (Hederspris) og et rosa håndkle.

Så var den utstillingen over. Neste stopp: Oltedal 14-15 Juni.

En begynnelse...

lørdag 17. mai 2008

Hurra for 17 Mai!

Jeg har søren meg vært på farten i hele dag! Nå skal jeg blogge om dagen, og legge meg strekk ut i senga. På rygg så klart. Jeg vil sove helt til i morgen nå. Jammen godt det ikke er 17 Mai hver dag!!! Hehe...

Jeg speider ut av bilen, og venter på at oppstillingen til barnetoget skal begynne.


Jeg fikk lov å være med i barnetoget sammen med Mari-Lene og ei venninne.

Senere dro vi med oss Anja, Foxy og Paul til Haugesund. Det var MYE mer folk der enn her hjemme i Sveio. TUSENVIS! Hverken jeg, Foxy, eller Paul bryr ossi om folk, men da korpset gikk forbi med stortrommer 2 meter unna oss, fant vi det best å sitte tett sammen og passe på hverandre. Foxy som er eldst syntes det var mest skummelt. Jeg var ikke særlig høy i hatten jeg heller, så jeg satt meg mellom Foxy og Paul. Hehe...

Mamma med meg, Paul og Foxy.

Kl 15.00 var det oppstilling i folketoget, og vi skulle gå med hundeklubben. Jeg og Mamma`n min var duskejenter. Hihi...


Og et kjapt bilde av Mamma og Pappa i farta.

søndag 11. mai 2008

Dugnad på "landet"

I strålende solskinn, og mange varmegrader satt vi kursen mot "landet". Jeg visste med en gang hvor vi skulle da Mamma spurte meg om "skal du være på landet?" JIPPI!
På landet er hytta til Mormor, og der er vi ute omtrent hele tiden. Og det er mange, mange mål å boltre seg på! Wooohoooo!

På nedsiden av hytta:
På baksiden av hytta. (Ser dere hvor jeg har gjemt meg?)
Mamma og Pappa skulle inn dit og hjelpe til med dugnad. Hele 2 etasje i huset skulle ryddes, for der skal Gunhild og Steven leie. Mormor og Bestefar har hatt 2 flyttelass stående der i mange år, så det var MASSE rot! Mormor ville kaste alt, men Bestefar ville helst beholde alt. De var en smule uenige. Haugen med skrot vokste sakte, men sikkert, selv om den burde vært MYE større iflg Mormor. Hihi...

Skrothaugen

Etterhvert kom Gunhild og Steven også. Heldigvis var Tuva og Klumpen også med, så da var ikke jeg den eneste firbeint der.
Steven er en sånn arbeidsnarkoman, så han og pappa gikk i gang med å skifte vindu. Vinduet som sto i fra før var kjempegammelt. Mye gamlere enn Mamma! Det var litt av en jobb!

Det var nok på høy tid å skifte vindu...

Slik ble det da Pappa prøve å åpne det. Fnis...
Steven høyt oppe på stilaset. Det så nifst ut!!
Mamma prøver å få meg til å posere, og Tuva lurer fælt på hva som skjer.

Innimellom var det tid for litt lek. Tuva og Klumpen lekte mest i skyggen av epletrærne. De skjønner jeg jo godt, for de har kjempemasse pels.

Selv gikk jeg ned i bekken og avkjølte meg litt. De var deilig!

Mamma mumler alltid et eller annet mellom sammenbitte tenner når jeg bader OG er skogen. Jeg kan ikke skjønne hvorfor? ;)

På "landet" vokser det masse sånne trær. De lukter helt fantastisk!

Her hviler vi, for å samle litt krefter igjen. (JEG hvilte ca 2 minutter.)

Det er fryktelig slitsomt å være på "landet" og slappe av. Jeg var helt utkjørt på slutten av dagen. Og sovnet på gulvet i hytta.

torsdag 8. mai 2008

Til Prada, Fra Mormor

Min kreative Mormor har laget mosaikk av meg. Til meg. *stolt*